ATELIER

BOTANIQUE

AW2018 by pernille folcarelli

NU er der igen nyt fra min kære veninde, kunstneren Pernille Folcarelli.

Så fint og så poetisk, gennemtænkt og så alligevel helt naturligt, sådan ser jeg hendes plakatkunst.

Jeg er især vild med de røde toner, som Pernille blandt andet har vovet

sig ud i denne gang.

Blend hendes kunst med de ting du allerede har på væggene,

nyt og gammelt – noget du aldrig ville skille dig af med.

 

JEG SATSER PÅ HOSTA BLADENE I RØDE NUANCER !

MEN JEG ER JO OGSÅ RØDHÅRET – som en af mine andre kære veninder fotograf Nicoline Olsen siger:

Rødhårede piger vælger altid rødt ( og grønt ) !

By the way, Nicoline har fotograferet Pernille nye katalog,

Se med her:

”Naturens og botanikkens inspiration er uendelig – det er i planteverdenens former og figurer, at jeg henter inspiration til mit design og kunstneriske univers.
Tang fra stranden, svampe fra skoven, tørrede frøstande, spiselige urter fra haven samt blomsterbuketter og grafiske eksotiske blade er alle elementer, der indgår i kollektionen”.

Citat: Pernille Folcarelli.

 

ATELIER BOTANIQUE.

Billederne bliver skabt i hånden i Pernilles eget værksted,

hvor hun arbejder med forskellige teknikker til direkte aftryk af planter og naturelementer, som hun udvælger og indsamler i naturen

omkring hende.
Med udgangspunkt i de håndtrykte billeder udvikler jeg kollektioner, der tilfører et autentisk, ærligt og harmonisk touch til moderne boliger og rum.

 

Glæden ved naturen, dens unikke former og iboende ro kan alle mødes om – på trods af kulturelle forskelle og tidens trends og strømninger.


Naturen går aldrig af mode!”

I den nye kollektion ATELIER BOTANIQUE har Pernille Folcarelli tilføjet nye motiver til det botaniske univers, som er blevet kendetegnende for hendes populære grafiske tryk.


Med nye former og forstørrelser af genstande og elementer fra naturen har Pernille Folcarelli skabt en kollektion,

der indeholder motiver med et abstrakt udtryk, som serierne POPPY SEED og MUSHROOMS.

Og med helt nye tryk af blomsterbuketter fejrer hun naturens overflod af skønhed.

POPPY SEED

”Pernilles fascination af botanikkens former har udmøntet sig i serien Poppy Seed. Her har jeg ladet mig inspirere af tørrede frøstande fra de mange forskellige arter af fantastiske valmueblomster, der findes rundt omkring i verden.
De håndtegnede former er trykt på papir som en slags collage og derefter forstørret, så de fremstår som moderne, abstrakte genstande med et organisk og sanseligt udtryk.”

MUSHROOMS
”Svampesporer sidder på lamellerne under svampens hat.
Ved at indsamle svampe og lade deres sporer drysse ned på farvet papir, fremkommer et aftryk af svampens lameller. Jeg har arbejdet med disse aftryk, så de fremstår som abstrakte former i forskellige kompositioner.”

BOUQUETS:
”Buketter fejrer livets store og små begivenheder.
En varm tanke, en personlig hilsen eller bare en simpel måde at skabe daglig glæde på. Jeg hylder glæden ved naturens overvældende skønhed med motiver af buketter fra marken og haven.”

HERBS & SPICES
”I kollektionen ATELIER BOTANIQUE har jeg skabt en serie med motiver af spiselige planter. Både naturens vilde urter, krydderurter man selv kan dyrke i sin egen have og tang fra havet. Planterne er trykt som en form for planche, der kan lede tankerne hen på botaniske lærebøger og gamle skoleplancher.”

Alle fotos er taget i Pernille Folcarellis atelier i Nordsjælland, hvor hendes design altid starter med håndtrykte billeder og værkstedsprøver. Ud fra de håndgjorte originaltryk skabes kollektioner med limited edition-tryk, plakater, postkort og wallhangings i tekstil.

Papirtryk og tekstiler bliver produceret i Skandinavien under miljømæssigt forsvarlige forhold, på FCS-certificeret papir og med Oeko-tex standard 100 tekstil og farve.

Foto: Nicoline Olsen
For yderligere information og højtopløselige fotos kontakt venligst: Pernille Folcarelli, mail@pernillefolcarelli.dk, tlf. 26372304

 

By:
Dato: tirsdag, 14. august 2018 12:00
Kategori:Eckmann Alive Studio

RSS feed: RSS 2.0 Denne artikel | kommentar |

Skriv en kommentar