JUBIIIII

Mit favorit design brand HAY går sammen med IKEA. 

Først og fremmest, blev jeg suuper begejstret da jeg hørte, at HAY skulle RE designe IKEA ikon posen, som jeg simpelthen ikke kan leve uden. GISP – nu er det gået op for mig, at aftalen med IKEA – er meget mere end en simpel, men genial pose.

DET ER EN HEL KOLLEKTION.

 

OG – jeg elsker allerede alle tingene!

 Se med, læs IW og styrt i IKEA til oktober ;-))

Skønne, skønne poser i nye farver.

Endelig FRI for blå og gul.

JEG HAR TÆNKT MIG AT HAMSTRE – HVAD NU HVIS DE UDGÅR IGEN ?

Opdatering af et IKEA ikon

Når Mette arbejder med sit eget brand, ligger hendes passion hos tilbehøret. Så med YPPERLIG var det også naturligt for hende at fokusere på dette område. Mettes vision var at give nyt liv til nogle af de mest ikoniske IKEA produkter, og ét af dem var den blå IKEA pose. Hun var meget nervøs over at præsentere idéen for IKEA, fordi posen er så stort et ikon. Men det var godt, at hun gjorde det, for nu indeholder kollektionen seks nye versioner af posen, som alle er tro mod originalen, men med et strejf af HAY.

– Den blå pose er et af de mest kendte og brugte IKEA produkter, men ingen værdsætter den som et designobjekt. Vi bevarede posens mål og opdaterede den med nye mønstre og farver. Det er en hyldest til det ikoniske produkt, siger Mette.

Hvad sker der, når man sætter en dansk designvirksomhed sammen med en svensk boligindretningsvirksomhed? Det var det, IKEA ønskede at finde ud af ved at gå sammen med HAY. Resultatet er YPPERLIG; en kollektion der viser den enorme styrke ved samarbejde.

HAY er grundlagt af Mette og Rolf Hay og er en

dansk designvirksomhed, der arbejder med alt fra arkitektur til mode og er synonym med moderne design.

Kort sagt: Et naturligt valg for IKEA, når vi leder efter samarbejdspartnere.

De to virksomheder har samme syn på design, og en del af grunden til samarbejdets succes er, at de også har .

Og her har åbenhed været afgørende.

– Vi følte med det samme, at IKEA havde en meget åben kultur, og at de ikke var bange for at dele. Set fra mit synspunkt var én af grundene til, at jeg følte mig fristet til at arbejde sammen med dem, at vi rent faktisk kunne lære noget af hinanden, siger Rolf.

Mette er enig: Jeg tror, at den tid, vi lever i, i høj grad handler om at udveksle erfaringer, og fremtiden handler meget om samarbejde. Jeg synes, at det er vigtigt at indgå i de rigtige samarbejdsrelationer, hvor begge parter har noget at byde ind med, og med IKEA og HAY følte jeg virkelig, at begge parter bidrog med en masse, og at vi gjorde arbejdet sammen.

Passion for produktion

En anden ting, som HAY og IKEA har til fælles, er deres interesse for produktion, hvilket helt sikkert er en hjælp, når man tænker på, at mange beslutninger, som påvirker det endelige design,

 bliver lavet direkte på fabriksgulvet.

Et lærerigt samarbejde

Hvad var det vigtigste, parret lærte af samarbejdet med IKEA?

– Vi lærte en masse af dette samarbejde, som vi kan bruge i vores egen virksomhed: Enkelheden i IKEAs forsyningskæde og at gøre noget, der er komplekst, mere enkelt og dermed bedre og mere overkommeligt i pris.

– Vi har også lært en masse om at designe de bedste værktøjer og gode løsninger og at håndtere udfordringerne ved andre pakker, siger Rolf Hay.

I sidste ende er YPPERLIG en kollektion, der i høj grad repræsenterer den vision, som både Mette og Rolf havde, da de gik i gang med projektet: En kollektion der er en hyldest til basisprodukter, med produkter som er gennemtænkte, men underspillede, og som alle har en tidløs kvalitet og bliver smukkere med årene.

FAQ

Navne: Rolf og Mette Hay, ægteparret bag møbel- og designvirksomheden HAY.

Fra: København

Baggrund: Rolf indledte sin designkarriere med at arbejde for forskellige designvirksomheder i Danmark og er selvlært inden for design og designudvikling, mens Mettes forældre drev en designbutik.

Parret grundlagde HAY i 2002 og HAY Mini Market,

 en pop-up konceptbutik med tilbehør, i 2014.

HAY KITCHEN MARKED LANCERES I EFTERÅRET 2017.

Tags »

By:
Dato: onsdag, 2. august 2017 22:00
Kategori:Anette Eckmann, Eckmann Alive Studio, Farver, HAY, IKEA, Indretning

RSS feed: RSS 2.0 Denne artikel | kommentar |

Skriv en kommentar