Jul med Le Creuset

Jeg har en stor forkærlighed for de franske gryder ”Le Creuset”. Firmaet laver mange andre spændende ting, til at smække på komfuret og på bordet. Alt er tungt, indrømmet, god gammeldags jernkvalitet. Men UHA, hvor det hele fungerer, og så er det en nydelse at se på. Se med her:

image001

Efteråret er kommet, og inden vi ser os om, er julen over os igen. Aftenerne bliver længere, og stearinlysene tændes. Vi rykker inden døre, hvor vi hygger med familie og venner. Le Creusets karakteristiske Cerise-farvede produkter skaber stemning og hygge i den søde juletid, hvor vi kræser om maden og serverer lækkerier efter alle kunstens regler.

image003

        Vin chaud med stjerneanis

(4-6 personer)

 Vin chaud er franskmændenes svar på skandinavernes gløgg. En traditionel vinteropskrift på varm vin med krydderier.

 1 flaske rødvin

8-10 stjerneanis

6 kanelstænger

350 g sukker

3 usprøjtede appelsiner

 Hæld rødvinen i en gryde med stjerneanis, kanelstænger og sukker.

Skyl appelsinerne og skær dem i skiver. Læg appelsinskiverne i gryden, tænd for varmen og opvarm vinen til kogepunktet, uden at det dog kommer op og koge. Derefter skrues ned til jævn varme.

Rør i gryden, til sukkeret er opløst og smag til. Server i krus.

image005

Æbleskiver

(ca. 50 stk.)

 Fuldkornsmelet og de hele æblestykker i denne opskrift giver rustikke og velsmagende æbleskiver.

 4 æg

150 g hvedemel

100 g fuldkornshvedemel

1 tsk. natron

1/2 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

2 spsk. rørsukker

4 dl kærnemælk

4 spsk. rapsolie

1 usprøjtet appelsin

4 spsk. korender (eller almindelige rosiner)

2-3 pigeonæbler i tern (små røde juleæbler)

Bland alle de tørre ting sammen i en stor skål. Del æggene og tilsæt æggeblommer, kærnemælk og rapsolie. Pisk dejen sammen og lad den derefter hvile i 30 minutter på køl. Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Skær æblet i fine små tern. Riv skallen fint af appelsinen. Bland æbletern med appelsinskal og koriander. Rør æbleblandingen i dejen lige før, den skal bages.

Varm æbleskivepanden godt op. Hæld lidt olie eller smør i hullerne til første omgang, og fyld hullerne ¾ op med dej. Bag ved jævn varme. Så snart kanterne har dannet skorpe og er lysbrune, vendes æbleskiverne. Vend dem flere gange og bag dem til de er gyldne og sprøde.

Serveres med hjemmelavet appelsinsukker.

 

Appelsinsukker

150 g rørsukker

1 usprøjtet appelsin

1 spsk. stødt kanel

Riv skallen fint af appelsinen. Bland fintrevet appelsinskal og kanel med rørsukkeret.

Tip:

Mange sætter æbleskivepanden væk efter jul, men den har faktisk sin berettigelse i køkkenet året rundt. Prøv at tilberede dine frikadeller i æbleskivepanden, det giver et flot og sprødt resultat. Du kan også bruge panden til små omeletter, falafler, kødboller  eller hors d’oeuvres med urter og skaldyr. Kun fantasien sætter grænser

 

FAQ

Hos Le Creuset hylder vi traditioner og traditionelt håndværk med plads til fornyelse. Derfor udvider vi løbende vores produktudvalg, design og farver til tidens trends. Sådan er det også med god madlavning, og nedenfor bidrager Le Creuset til julehyggen med en nyfortolkning af de klassiske opskrifter på gløgg og æbleskiver. Lækkerier tilberedt fra bunden af gode råvarer. Jul som i gamle dage med et twist af moderne skandinavisk gourmet. Velbekomme.

Om Le Creuset

Hos Le Creuset sætter mad- og vinoplevelsen i centrum. Firmaet producerer stadig de samme støbejernsgryder, som man forbinder med det franske landkøkken anno 1925, og samtidig udvides udvalget af farver og modeller konstant, som følger tidens trends og designs. Sortimentet dækker udover støbejernsprodukter også stentøj, stål, aluminium, tekstiler, silikoneredskaber, kedler og vintilbehør. Le Creusets produkter sælges i dag i mere end 60 lande verden over.

Garanti: Le Creuset yder livstidsgaranti  på støbejern og 5 års garanti på stentøj

FYI

Du er velkommen til at kontakte

kommunikationschef Dorthe Højrup Nielsen hos Le Creuset på

telefon +45 36 88 91 90

e-mail d.nielsen@lecreuset.dk

for spørgsmål eller yderligere information.

Tags »

By:
Dato: torsdag, 14. november 2013 8:55
Kategori:Anette Eckmann, Eckmann Alive Studio, Food, Jul, Le Creuset, Opskrifter

RSS feed: RSS 2.0 Denne artikel | kommentar |

Skriv en kommentar