TRENDSHOW

NO. 5

I dag har jeg lavet et IW med mig selv. Kan man det? Ja hvorfor ikke?

Jeg får dagligt mange spørgsmål vedr. mit job som stylist og  flere har spurgt til min rolle i forbindelse med messen FORMLAND UP/ GRADED i Messecenter Herning 30. Januar til 2. Februar.

Læs med og blive meget klogere.

image001

Text: Anette Eckmann, Eckmann Alive Studio

Portræt: Henrik Bülow

Hvem er jeg?

Anette Eckmann, Eckmann Alive Studio. Stylist, blogger, trendekspert, konceptudvikler, foredragsholder og forfatter af flere kogebøger.

På mit studio er jeg omgivet af et kreativt team der arbejder med styling opgaver, konceptudvikling, design manualer, PR & marketing, udvikling af hjemmesider og messestande og meget meget mere.

Ring hvis du trænger til nytænkning i din virksomhed: 32543249

Hvad er Formland UP/GRADED Nordic design community?

Formland UP/Graded, Nordic design community er et unikt mødested for alle der handler med livsstilsprodukter til boligen. Hver sektor på messen udtrykker, opbygges og styles som et kreativt community, hvor udstillerne og de besøgende er sammen om en fælles passion, stil og stemning – med fokus på inspiration, handel, networking og oplevelser.

Messen viser vejen til de nyeste tendenser, retninger og til den ultimative vidensdeling.

Man skal bare komme og plukke/høste frugterne.

Hvem er jeg, og hvad er min rolle på messen?

Igennem mit firma Eckmann Alive Studio, www.eckmannstudio.com har jeg i en årrække, været kreativ samarbejdspartner i Messecenter Herning.

På Formland UP/Graded Nordic design community, har jeg været med til at designe messens overordnede udtryk og linjer, i form af koncept beskrivelse, trender og tendenser, grafik og farvekoder.

Mit firma står også for design og udvikling af trend- og inspirationsområder. Jeg afholder altid TRENDTALK og workshops under messen, og deler på den måde, ud af mine ideer og mit engagement.

Som blogger deler jeg også uf af alle de spændende oplevelser, trends og tendenser – både før, under og efter messen,  på min blog www.eckmannstudioblog.com.

Vi har været i gang med 2014 messerne de sidste 6 måneder, hvor vi i tæt samarbejde med teamet bag Formland UP/Graded har konceptudviklet Nordic Design Community temaet.

Via design fællesskaber på messen skaber vi mere synergi mellem udstillerne, og en endnu større, flottere og kreativ oplevelse for de besøgende.

 Hvorfor jeg er så glad for MCH i Herning?

Messecenter Herning er simpelthen super dygtige til at skabe de perfekte rammer.

Gang på gang, har de opbygget super cool, flotte og forskellige TREND & inspirationsområder,  efter vores design og anvisninger.

Det er det der kendetegner messen, der er GRATIS og fyldt med ”TO GO” ideer, temaer, farvekoder og styling tips.

Her kan du som indkøber hurtigt, nemt og meget effektivt UP/datere dig selv og dit personale – og på den måde være ultimativt forberedt til at møde fremtidens forbruger, i din detail- eller webshop.

Er København ikke mere hipt?

Nej – slet ikke. I Herning kan man 100% koncentrere sig om messen og lade sig inspirere, af alle de mange kreative områder.

Herning og FORMLANDUP/Graded ligger kun 3 timer væk fra København.

Som professionel indkøber og seriøs forretningsdrivende, er tre timers transport, til mødet med potentielle leverandører, fordelt over de mange haller, fyldt med unik inspiration og læring – overhovedet ikke et issue.

At blive hjemme kan bare ikke komme på tale!

 DERFOR ANBEFALER JEG UP I HERNING

 

1. På Formland UP/Graded bliver du som indkøber en del af et kreativt fællesskab sammen med andre ligesindede designelskere.  Der er sørget 100% for,  at du føler dig som en del af et branche-fællesskab – ikke kun når du er på messen, men også mellem messerne, via messens hjemmeside, blog aktiviteter og på facebook.

2. At du som besøgende bliver guided og hjulpet, inspireret og UP/Graded indenfor rammerne af dette design fælleskab.

3. Messen udvikler konstant forskellige TREND og inspirationsområder på, hvor du som besøgende kan få GRATIS oplevelser og, ikke mindst –  være sammen med andre branchefolk omkring forskellige interesse -fællesskaber, oplevelser, inspiration og læring.

 Hvorfor ikke bare købe ind på nettet?

Som indkøber på messen, bliver du en del af  en helt unik platform. Brug tiden på messen til nærvær, vidensdeling  og til at netværke med dine leverandører, designere, bloggere og alle de mange spændende typer, du kan møder på din inspirationstur. Det at dele erfaringer og viden, inspiration og læring, er uundværlige i fremtidens salg.  ALT det kan man ikke få ved at sidde foran en computer hjemme i baglokalet.

 Husk at tænke over følgende inden et besøg på messen?

HUSKE PÅ – at det er gået op for mange af dine kunder, at de ikke bliver lykkeligere af at eje flere ting!

For at overleve som detailbutik skal du derfor engagere, inspirere, underholde, uddanne, friste og  berige dine kunder ud over det ”normale”! De kræver at du er i stand til at , forny og overraske igen og igen.

Det er derfor at du ikke kan sidde hjemme i sofaen og drive forretning og forvente et plus på bundlinjen. Jeg ved af egen erfaring, at inspiration og kreative ideer, skabes og opleves på den levende messe – i de omgivelser, hvor du nemt finder de leverandører, der matcher din stil.  Formland UP/Graded Nordic design community,  inspirer, engagerer, lærer og deler GRATIS ud til alle.

Mine tre bedste messetips.

 

1 – SÆT FLERE DAGE AF TIL BESØG PÅ MESSEN

Ingen professionel indkøber, med respekt for sin business, kan lande med morgentoget klokken 11, og derpå suse hjem igen når det kører retur klokken 17.

Det holder bare ikke!

Ting tager tid og tiden er godt givet ud. Lav MOODBOARDS med udklip og scrap hjemmefra, som inspiration til de stilretninger du skal købe varer ind til – og tag dem med i håndtasken.

 Sammensæt et PROGRAM over de events, workshops, trendtalk og inspirations områder du SKAL nå at se og deltage i.

 Tag masser af billeder. Husk at tage brochurer, visitkort, farveprøver og alt det du kan samle ind under messen, med hjem, til inspiration i dit forsatte arbejde i butikken.

 

2 – FORBERED DIG GODT HJEMMEFRA

For at få succes i fremtidens handel, er det ET MUST at forstå dine kunder/forbrugerne og deres behov. Det er nødvendigt at vise nye veje, at turde gøre noget nyt og at vende det hele på hovedet.

Fremtidens forbrugerne vil ENGAGERES OG INSPIRERES. Og heldigvis også gerne handle. Men KUN hvis det giver mening for dem.

Undersøg/find ud af HVAD der giver mening for dine kunder. Hvilke varegrupper/prisgrupper sælger godt?

Hvordan ser dine kunders boliger ud?

Hvad er det for nogle mennesker/forbrugere der bor i det område hvor du har din butik?

Del spørgeskemaer ud til dine kunder, giv den en gave når de har udfyldt og returneret skemaet.

Brug svarene som rettesnor og til inspiration for dine handlinger.

3 – WHATS UP FOR ME???

Du kan godt vænne dig til at sætte de fire ord, i overskriften, foran alt hvad du har af planer for dine indkøb på messen.

 Kunderne vil vide hvorfor de skal købe de varer du har valgt at handle med. Tænk før du køber et produkt/planlægger en event er det:

Er det en super god ide eller et nytænkende design?

 Bliver varen leveret i et begrænset antal?

Ikke to er ens.

Produktet har en suuper skarp pris eller en ny multi funktion?

Varen levereres gratis til kundens dør og du støtter i øvrigt et godt formål?

Dine kunder kan deltage i en konkurrence/lodtrækning og der er altid gratis indpakning…….

Øv dig i at fylde mere ”whats up for me” ? på listen…

VI SES I HERNING DEN 30. JANUAR TIL DEN 2. FEBRUAR.

JEG GLÆDER MIG TIL AT VISE DIG TRENDZONERNE.

Tags »

By:
Dato: tirsdag, 7. januar 2014 22:00
Kategori:Anette Eckmann, Eckmann Alive Studio, Formland, UP

RSS feed: RSS 2.0 Denne artikel | kommentar |

Skriv en kommentar